Diaconie-reisje (seniorenmiddag)

Het diaconie-reisje 2016, prachtig weer en wel 60 personen op het kerkplein. dsc_9379_1024x685
Niet voor lang, want al spoedig is er een hele grote bus waar iedereen in kan. dsc_9390_1024x685

Zelfs de rolstoelers onder ons. Ze werden met een grote zwaai de bus in getild. En weg waren we. Via Friesland, Groningen en Drenthe naar Nieuwediep. Weet u waar het ligt? Nou wij wel! Op de grens van Drenthe en Groningen, onder de rook van Stadskanaal. Daar ligt het. Mar ja, het was ook een verrassingsreis nietwaar? In een borg, “de Ruitenborgh” werden we welkom geheten door de familie Ruiten. Die hebben daar een lavendelboerderij met daarbij een lavendeltuin, zeepmakerij en een koffie- en theeschenkerij. We kregen daar, naast de koffie of thee, “scones” voorgeschoteld.
dsc_9428_1024x685
Dat zijn kleine ronde warme broodjes, die je overdwars moet doorsnijden en dan bedekt met jam en room. Een Britse lekkernij. Voor de calorie├źn niet goed natuurlijk, maar ja, wat niet goed is, is vaak wel lekker. Na deze lekkernij werd ons, via een film, verteld hoe men uit de lavendel de olie haalt en hoe men de lavendelzeep maakt. Daarna konden de liefhebbers ook nog lavendel producten kopen. De mensen die dat gedaan hebben, krijgen nu nooit meer last van welk kwaaltje dan ook!? De tijd vloog om en via de andere weghelft reden we naar St. Anne terug om daar in “de Bining” nog te genieten van een heerlijke broodmaaltijd.
dsc_9467_1024x685
Diaconie bedankt voor het organiseren. Het was geweldig. Ik geef me hierbij al weer op voor het reisje van volgend jaar. Graag weer een verrassingsreisje!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.