Slotdienst 12 juni 2022.

Slotdienst 12 juni 2022.

Afgelopen zondag was de slotdienst. Een dienst waarin voorheen de oudste kinderen van de kindernevendienst afscheid namen. Dit is er al jaren niet meer. De gedachte erachter is dat het niet stopt, maar op een andere manier verder gaat. En als de oudste kinderen het leuk vinden, mogen ze ook best nog eens aanschuiven bij de kindernevendienst.

Maar ook al is er dus geen afscheid meer van kinderen, de slotdienst wordt nog altijd ingevuld door de kindernevendienst. Deze keer met het thema: Jij bent bijzonder!

Een dienst over talenten die je kunt hebben, maar ook dat je blij mag zijn met de talenten van een ander. Iedereen heeft andere talenten die je bijzonder maken. En met al die verschillende talenten kunnen we elkaar helpen. Dat hoorden we in het verhaal over Woud en de andere Nerflanders die een gestrand gezin konden helpen met de cadeaus die ze hadden gekregen van Eli. Naast het verhaal waren er filmpjes te zien die door de leiding en kinderen waren gemaakt en een groepje blazers met veel  jeugd en wat oudere ‘jeugd’. Ook hadden we voetballers in de kerk. En heel veel vrolijke liederen.

Tijdens de dienst was er ook nog een moment voor Dorien en Marije. Want zij gaan deze zomer met World Servants op reis. Dorien gaat naar Panama en Marije naar Sierre Leone. Daar gaan ze klaslokalen maken, en zo helpen ze de kinderen daar om naar school te kunnen gaan. U heeft er alles over kunnen lezen in de kerkemet van juni. Speciaal voor hen was er een mooi zegenlied met al hun naasten om zich heen. Een waardevol moment.

En toen de dienst was afgelopenstond er voor iedereen koffie/thee/ limonade klaar met een stuk taart. Geweldig wat alle bak-talenten in elkaar hadden gezet. En met het mooie weer konden we hier buiten heerlijk van genieten.

Volgens ons was het een zeer geslaagde, vrolijke en uitbundige dienst en dat is ook wat we terug hebben gehoord uit de gemeente. En mocht u/jij de dienst hebben gemist? Het is terug te zien via de kerkomroep.

Hierbij iedereen die hier aan mee heeft geholpen: Hartelijk bedankt!