verslag van Sirkeslag 2022.

Sirkeslag 2022.

Er is al weer een dikke week voorbij, maar op 25 en 26 november hebben we weer Sirkelslag gespeeld. De 25e was voor de 12+ groep. Met 4 jongeren uit onze gemeent en nog 3 jongeren uit Sint Jacobiparochie hebben we 5 verschillende spellen gedaan. Deze spellen worden met behulp van een video gepresenteerd. In deze video kwam ook het verhaal van Ruth naar voren. Dat Naomi haar schoondochter meeneemt naar haar eigen land en dat Ruth daar een vreemdeling is. Hoe gastvrij waren ze daar voor een vreemdeling en hoe gastvrij zijn wij?

De opdrachten die we moesten doen waren puzzels oplossen, limbodansen, een moodboard maken, een voetbal doorgeven met de benen zonder dat de bal weer op de grond kwam en als afsluiter een kettingreactie maken van verschillende voorwerpen. Voor iedereen zat er wel een iets bij waar hij of zij goed is was. Het was een gezellige en geslaagde avond.

 

De dag erna, op 26 november, was er Sirkelslag voor de kinderen van groep 5 t/m 8. Er hadden zich 20 kinderen opgegeven! 1 was ziek en dus bleven er 19 kindeen over om deze spelavond mee te doen. Een grote groep, maar gelukkig hadden we genoeg hulp en verliep de avond gezellig.

Ook deze groep moest spellen doen. Omdat de groep groot was, hadden we de kinderen vooraf in 3 groepen verdeelt en was het een ware competitie welke groep de meeste punten zou halen. Het programma was bijna het zelfde als die van de oudere jeugd. Puzzels, limbodansen, een wenskaart of uitnodiging maken, de voetbal doorgeven en ook een kettingreactie maken.

Op deze avond kwam het verhaal van Zacheus even naar voren in de video. Dat Jezus bij hem aan tafel wilde komen. Na afloop gingen de kinderen enthousiast naar huis. Ook deze avond was zeer geslaagd.

Volgend jaar hopen we weer mee te doen aan Sirkelslag!