DEEL JE LEVEN! Startzondag 11 september 2016

Deel je leven….

Dat is het thema van de startzondag in september. Eigenlijk is het iets wat je dagelijks en misschien wel automatisch doet. Je deelt je leven met je familie, wholesale jerseys je collega’s, je vrienden en noem maar op. Je deelt het met mensen die je wholesale mlb jerseys hebt uitgezocht, maar ook met een heleboel anderen die “zomaar” in je leven zijn. Je deelt je leven op alledaagse momenten en in tijden van vreugde en droefheid.

Dat delen doe je ook in de kerk, met je geloofsgenoten. Je deelt er je vragen over geloof en leven, over verdriet en vreugde, twijfel en hoop. En waarschijnlijk deel je dat stukje kerk in je leven ook met mensen buiten de kerk, met mensen die op je pad komen, met mensen die zien dat je naar de kerk gaat en vragen: Hé, wat zoek je daar?

Op 11 september gaan we daar mee aan de slag! In de dienst willen we proberen iets met dat delen te doen en ook na de dienst. En soms zal dat best wholesale jerseys weleens moeilijk zijn. Want delen betekent eigenlijk dat je Гаджар iets van jezelf weggeeft: de ruimte om je heen, de vertrouwde mensen naast je en dat je je bijvoorbeeld naar een ander durft te bewegen. Delen is ook dat je weggeeft van waar je goed in cheap jerseys bent (kan niet schelen wat: tuinieren, bakken, luisteren, zingen, etc.), maar ook dat je iets durft te vragen van wat je zelf mist of nodig hebt. Delen is immers geven én ontvangen!

Vóór de dienst van 11 september wholesale jerseys delen we in de koffie (vanaf 9.30). Om 10.00 uur begint de dienst, maar gaat het delen door. Na de dienst – tijdens de koffie – gaan we (uit)delen  van wat we hebben of kunnen: mensen kunnen iets Consider aanbieden (b.v. een cake maken) reliable voor iemand die dan aan geeft: hé, dat heb ik net nodig. We besluiten met soep en broodjes en daar hoeft niemand zich voor op Happy te geven: we delen wat er is en als we echt delen, heeft iedereen voldoende.

In de volgende Kerkemet volgt meer over de Startzondag, maar hou 11 september vrij! Sterker: doe mee en deel mee.

Ook het winterseizoen wil de kerkenraad plaatsen in het teken van “deel je leven”. Maar dan ook gezien vanuit de discussie “hoe gaan we verder met onze gemeente in Sint Annaparochie?”. In de vorige Kerkemet is n.a.v. de plannen tot kerkvernieuwing hier ook al over geschreven. Waar staat onze gemeente nu en waar denken we over tien jaar te staan?. Moeten we doorgaan zoals we tot nu toe steeds deden als kerk of is het tijd om ons gemeente-zijn een hele andere koers of vorm te geven? . Kán het anders? Wat delen we van ons geloof met elkaar en met wie willen we het eigenlijk delen? Daarover willen we met elkaar in gesprek. De kerkenraad vindt ook dat het iets is waar zoveel mogelijk mensen over moeten mee praten, dat het iets is dat zoveel mogelijk mensen moeten delen, voordat besloten wordt: zo gaan we verder?

Namens kerkenraad en commissie eredienst, Jaep van Juni der Wal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.