Opheffingsuitverkoop- opbrengst voor projecten in Afrika.

Wereldwinkel het Bildt sluit op 1 juli na 29 jaar de deuren!

De Wereldwinkel – die zich al die tijd inzette voor eerlijke handel en een goede prijs voor producenten in derdewereldlanden – moet de huidige locatie verlaten. Commercieel huren is voor ons onbetaalbaar.

Wereldwinkel het Bildt kwam voor het eerst naar buiten op de Lammetsymet van 1994 in St.-Annaparochie. Fairtrade is een normaal begrip geworden; dat was in die tijd nog niet zo. Wereldwinkel het Bildt zorgde ervoor dat het Bildt als eerste gemeente van Fryslân een FairTrade-gemeente werd, als derde van Nederland. Er is veel bereikt, ook op het gebied van een breder bewustzijn bij het publiek.

Inmiddels zijn wij gestart met de uitverkoop- alles moet weg! De medewerkers hebben een project gevonden waar de overgebleven middelen – zo’n € 15.000 eigen vermogen en de opbrengst van de uitverkoop – naar toe zal gaan. Stichting Vhufuli Art creëert werkplaatsen in Zimbabwe, Ghana en Madagascar voor mensen uit de regio die daar aan het werk kunnen en zo een betaalde baan krijgen. Ze ontvangen een Fair loon en hebben zo zicht op een betere toekomst. De producten die zij maken gaan via onze importeur Gone Arty, WFTO gecertificeerd, zowel naar Wereldwinkels als naar reguliere winkels en dat laatste is een goede zaak. Helpen jullie mee! Tot ziens in Warmoesstraat 61 in St. Annaparochie  tel 0518400754

Kijk voor meer informatie op: facebook.com/wereldwinkelhetbildt